Testarossa koktél

A Testarossa koktél egy pezsgő alapú ital,  neve az olasz testa rossa, vagyis  „vörös fej” kifejezésből ered, mely talán a benne lévő eperszemekre utal.

Testarossa koktél

A Testarossa egy epres-jeges pezsgőkoktél tipikus aperitif, de ugyanúgy lehet welcome drink, mint szilveszteri koktél, vagy akár étkezések utáni desszertital. A Testarossa koktél elsősorban hölgyek körében igen népszerű, mely talán annak köszönhető, hogy az eper és a pezsgő ízvilága kitűnően illik egymáshoz.

A Testarossa koktél hozzávalói:

Ha mirelit eperrel készíted, lehet, hogy egy kis cukorra is szükséged lesz.

A Testarossa koktél elkészítése:

  1. Az eperpürét öntsd a pezsgőspohár 1/3-áig.
  2. Töltsd rá a 2/3 rész hűtött pezsgőt.
  3. Óvatosan keverd fel az italt úgy, hogy a szénsav benne maradjon.
  4. Díszítsd eperszemekkel.

Tipp: A díszítéshez használt eperszemeket teheted a pohár szélér is, vagy akár bele az italba!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.