Az utóbbi évek nagy slágere a krampampuli, vagyis az ördög itala.
Hagyományos téli, leginkább karácsonyi-, szilveszteri ital.
Egy otthon is könnyen elkészíthető krampampuli receptet osztunk meg veletek.
Krampampuli recept:
Egy nagyméretű, tűzálló üvegedénybe feldarabolt fügét, datolyát, aszalt szilvát, mazsolát, kandírozott narancs és citromhéjat teszünk.
A tál tetejére fémrácsot, arra pedig egy fémszűrőt tegyünk, erre pakoljunk 50 dkg kockacukrot. Öntsük le jó erős rummal, majd gyújtsuk meg. Az égő rumtól a cukor megolvad, és a tálban lévő gyümölcsre csepeg. Ha a láng elaludt, öntsünk rá 1 liter száraz vörösbort és az el nem olvadt cukrot.
Hogy ne legyen nagyon tömény, öntsünk hozzá 1 liter sötétre főzött teát.
A krampampulit vastagfalú csészékben tálaljuk úgy, hogy mindegyikbe teszünk gyümölcsöt is.